focs de blanes

FESTES I TRADICIONS DE BLANES

Al llarg dels anys, la ciutat de Blanes s’ha anat convertint en un dels destins turístics més importants de la Costa Brava. Tanmateix, ha demostrat una capacitat d’adaptació sorprenent. Ha treballat de valent per fer de la vila un lloc agradable, proper i ple d’activitats per als qui la visiten, però sense perdre la seva identitat històrica i cultural. Prova d’això, són les seves dues festes majors.

L’última setmana de juliol, i durant vuit dies, se celebra la Festa Major, o festa de Santa Anna i Sant Joaquim. L’agenda d’activitats és molt completa i està dissenyada per a grans i petits. S’organitzen concerts a diferents zones de la ciutat, espectacles infantils, concursos de tota mena, així com el correfoc i el corre-aigua. Però l’esdeveniment que tothom espera és el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, considerat un dels millors de tot Europa. Té el seu origen l’any 1906, encara que, com a competició va començar l’any 1970. Durant quatre dies, participants d’arreu del món creen autèntiques obres d’art de llum i color des de la roca de Sa Palomera, mentre milers de persones s’apleguen a la platja per contemplar l’espectacle.

A mitjans del mes d’agost, Blanes celebra la Festa Major Petita, també coneguda com a Festa dels Copatrons, en honor a Sant Bonós i Sant Maximià. Durant aquests dies també hi ha previstes un gran nombre d’activitats culturals, musicals i esportives, com és la regata. L’aspecte més destacat de la festa és la Caminada Popular Nit de Sant Bonós en la que des de fa més de 25 anys, molts vilatans i turistes fan un recorregut nocturn de 8 quilòmetres acompanyats de la família i les mascotes.

Durant el mesos de juliol i agost té lloc el Festival Internacional de Música El Convent, amb un repertori de música culta i clàssica a càrrec de grups i solistes de renom. S’organitza al convent de Blanes, on l’acústica és excel·lent.

També a l’agost es pot assistir al cicle de concerts Les Nits de Marimurtra, on és pot gaudir de la bellesa dels jardins en horari nocturn, escoltant bona música i prenent un tastet i una copa.

Molts visitants arriben a Blanes per admirar els bonics dissenys de les catifes de flors naturals que engalanen els carrers de la ciutat durant la festa del Corpus, normalment a principis del mes de juny.

Però no tot són festes de caràcter religiós o cultural. Blanes gaudeix d’una arrelada tradició esportiva, per això acull diferents competicions esportives de futbol, bàsquet, hockey patins o vela.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *